Focaccia met zoete aardappel en pistachepesto
30 min bereidingstijd - Wachten 1,5 uur
30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Kneed in de keukenmachine of met de mixer een soepel deeg van de bloem met een flinke snuf zout, de olijfolie, de gist en 275 ml handwarm water.
- Kneed de olijven door het deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg plakt. Vorm een bal van het deeg, dek af met een schone theedoek en laat op kamertemperatuur 1 uur rijzen.
- Strooi wat bloem op de bakplaat. Druk het deeg op de plaat plat en trek het uit tot een groot plat brood. Verdeel de zoete aardappelblokjes met de rozemarijn over het deeg.
- Laat het brood nog 20 minuten afgedekt rijzen. Verwarm intussen de oven voor tot 180 ºC.
- Pureer voor de pesto de pistachenoten met de knoflook, de blaadjes basilicum en de extra vierge olijfolie in de blender of met de staafmixer. Voeg de Parmezaanse kaas toe en pureer nog kort. Breng de pesto op smaak met zout en peper.
- Bak de focaccia in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de focaccia op een rooster afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur. Schep er royaal pistachepesto over en besprenkel met extra vierge olijfolie en eventueel nog wat (zee)zout naar smaak.
Italianen serveren bij elke maaltijd brood vooraf. Vaak is dit eenvoudig, ongezouten brood. Focaccia komt uit de streek rondom Genua, waar dan ook veel focacceria’s te vinden zijn. Met elk uiteraard zijn eigen recept. Onze focaccia met zoete aardappelblokjes maken we af met een extra straaltje olijfolie en pistachepesto.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 1040 kcal
- 53 g vet waarvan 10 g verzadigd
- 110 g koolhydraten
- 27 g eiwit
- 9 g vezels
- 1,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen